When My Mind Speaks Out

I have no time to entertain funny attitude. ♥♥Thank You For Visiting♥

Homestay Bagan Lalang.

Asra Villa - Pantai Sepang Putra 

Lupa nak amik gambar rumah dari depan, however boleh tengok kat sini kot. 

WARNING : BANYAK GAMBAR ENTRY NI

Mari jalan-jalan sekeliling rumah,  eh belum intro ke? I rented this house for one night, at RM250.00.  Auntie Asmah yang baik hati kata kalau stay longer, lagi murah dia boleh bagi. Eh, tapi for a bungalow RM250.00, sangatlah murah pun.  

Mari jalan-jalan sekeliling rumah : 

Tasik belakang rumah ni sangat menenangkan ..kawasan tepi rumah pun amatlah lapang.  boleh golek-golek nyanyi lagu industan kot =.=" 




Ok mari kita tengok dalam rumah pulak.  

Ruang tamu yang selesa..buatlah macam rumah orang. sebab rumah sendiri tak macam ni pun. miahahahaha 


erk..abaikan barang-barang atas meja tu sebab baru sampai maka letak-letak je barang dulu. 


Maafkanlah budak ni ada di mana-mana.  Dah macam hantu raya dah, amik gambar ruang tamu dia ada, amik gambar bilik pun dia ada. 


Intro sikit, banglo ni ada 3 bilik.  Satu bilik ada queen bed..satu bilik ada katil double decker ni, and satu lagi bilik ada single bed.  Ruang tamu pun luas.  Kalau tak cukup ruang nak tido pun boleh tido kat luar =.="

Dapur pulak, ada dry and wet kitchen, kat luar dapur pun ada sinki.  Saya agak mesti auntie asmah ni suke buat kenduri =.="




Bruno mars datang buat persembahan malam tu =.=" 




Senang ada sinki kat luar sebab kitaorang buat bbq, takdelah nak jalan jauh-jauh cari sinki nak basuh itu ini.  

Ok, now citer pasal pantai ye. Dari rumah ni nak ke pantai bagan lalang, amik masa dalam 5 minit perjalanan naik kereta.  Ye ke 5 minit? er 3 ? 4? lebih kurang la tu. 

The beach 



Tak mandi sebab tak bawak baju
tak mandi sebab takut badan gatal-gatal
tapi kedengki sangat tengok orang berendam >_< mencik sangat. 

Ok kalau ada sapa-sapa nak pegi sini contact la antie asmah : 019-3829054 / 03-31413054 . . . by the way kalau pegi pantai tu ada orang jual seafood, nak bbq senang beli sana je, tak yah bawak dari rumah dulu. 


notakecit : panjangnye entry..takde panjang lagi ? zzzzz

24 comments:

Anonymous July 13, 2011 at 3:54 PM  

u, nnt kite pegi sini

tapi dgn i

=.='

.::WaNiE::. July 13, 2011 at 3:57 PM  

swim ...boleh?

AKO @ retna July 13, 2011 at 5:04 PM  

wah menarik la bunglo ni waniee...
nanti klu nak try stay sini, leh mintak contact no aunty asmah ..

Anonymous July 13, 2011 at 5:09 PM  

mesti la boleh... u swim i swim...

i kan pelampung... :p

::ienafazlyna:: July 13, 2011 at 6:21 PM  

mcm syok aje :)

Shafie July 13, 2011 at 6:43 PM  

Seronok btl tu. Siap ade bruno mars. Hehe.

Boleh romantik kt sne kn. Murah pon murah tu. Pagi2 sarapan kt pantai pon ok. Berkelah kn

SyahNas80 @ Nana July 14, 2011 at 9:28 AM  

wah..sangat best... oo murah gak harga tu.. nanti aku kol akak tu..aku sebut nama ko ek wanie..kompem2 dapat diskaun lagi hehe...anyway thanks ar letak entry camni..sebab aku suka..leh tunjuk bukti kat laki aku..so takde sebab dia takleh bawak g sini.. huhu

cik helena July 14, 2011 at 10:52 AM  

kurusnya!

Anonymous October 19, 2011 at 12:07 AM  

Jgn lg tinggal banglo ni

Anonymous October 19, 2011 at 12:20 AM  

Sesiapa yg nk tinggal di banglo Asravilla KAK Asma ni baik lh lupa kn. Kira seramai10 org baru je mnyewa banglo ni. Nmpak je cantik di luar tp di dlm semua kelengkapan tiada- heater mandi tiada tv Ada tp arial tkde nk tngok tv mcmana. Periuk pn yg kecil je yg ada mcmana nk masak utk kt 10 org! Dh lh kedai pn jauh tkde apa2 yg menarik rumah ni. Brg2 makanan kt smua rosak kerns peti ais Nya rosak. Kabinet dapur smuany berkunci dn bilk tidur Pn sama. Mcm lh brg2 tu bgus sangat. Kalau tknk bg org sewa duduk je k Asma tu sendiri. Masa kt nk balik pn gate K Asma tu kunci mcm lh kt ni nk curi brg2 dia yg buruk tu. Dh selesai dia periksa rumah tu baru dia buka gate utk kt keluar. Kalau lh kt ni jahat kt tinggalkn rumah tu terkangkang je. Tolong lh jgn tinggal d rumah K Asma yg kedekut dn buruk ni. Luar je cntik tp dlm eee sugguh jijik

Anonymous October 19, 2011 at 12:23 AM  

Baik lupakn sesiapa nk sewa banglo ni. Menyesal tk sudah. Mahal pulak tu. Apa Pn tkde

Jay October 20, 2011 at 12:55 AM  

Oh jantan tinggal di banglo KakAsmah ni sungguh tk selesa lngsung! Tiada kelengkapan di dlm rumah. Di luar je cantik tp di dlm smua benda2 yg buruk dn lusuh. Dh lh tu bekas2 plastic yg buruk pn berkunci mcmlh org nk pakai. Di dapur kabinet smua brkunci. Kalau mcm ni tkyah bagi org sewa duduk lh K Asmah tu sendiri. Di tempat lain tk pn mcm ni

Jay October 20, 2011 at 12:57 AM  

Oh sorry bukan jantan tp maksud saya jangan tinggal di banglo ni

Anonymous November 8, 2011 at 6:06 PM  

Available ke untuk 19 November 2011 (sabtu)?

Jue

.::WaNiE::. November 8, 2011 at 7:28 PM  

anonymous and jay,
oh tapi kak asma layan kitaorang sgt baik. mmg ada byk kabinet yg berkunci sbb mengikut kata dia, ada pinggan mangkuk yang mahal..kitaorang pun takde la pulak nak geledah kabinet yang da tau berkunci. tapi sekadar untuk masak2 mmg lepas sbb kitaorg siap masak mcm2 hehehe. tapi yes tak puas hati bab tv. nasib kitaorang bwk cd karaoke dan mic sendiri so kitaorg belasah karaoke.


Dan untuk jue,
err manalah saya tau, pegi la call kak asmah tu sendiri yep :)

Haikal December 17, 2011 at 12:43 PM  

jay dn Anonymous...

selalunya org yg suka complain nie rumah sendiri yg buruk dn xterurus... sbb tu dengki.. rumah kat asmah nie memang selesa.. xde masalah pun.. semua brg2 baru.. kalau korang berdua dengki sgt xyah ddk kat homestay.. gi gold coast tu.. tggl satu mlm rm599 je.. knp xmampu ke.. jd kalau xmampu buat cara xmampu.. jgn bising2.. fikir sikit.. rumah korang tu bersih sgt ke.. rumah korang tu banglo ke.. entah2 rumah setinggan... brg semua br ke.. entah2 brg pun xde... nak complain je tau... lg satu org BODOH je yang suka compalain2 nie.. xreti nak hargai.. kalau dh nak selesa gi cr hotel.. ddk 10org sewa hotel br brp je.. xyah ddk umah murah2 nie..

kepada sesiapa yang nk tinggal kat homestay kak asmah nie memang digalakkan... sangat selesa.. susah nk dpt rumah banglow yg murah utk disewa harian.. lg2 kalau family ramai.. save bajet tu...

Danial December 17, 2011 at 1:53 PM  

nak tau lebih lanjut leh gi blog nie..

untuk rumah banglow
http://asravillapsp.blogspot.com/

untuk rumah semi-d
http://d-asrapsp.blogspot.com/

cuba dulu sebelum buat keputusan dan andaiaan.. tu semua org yang dengki.. tidak boleh nak tgk kesenangan org lain... biar la Tuhan yang membalasnya..

sesiapa yg penah duduk tau selesa ke xselesa.. kalau bg gred la.. A++ sy bg... kak asmah pun ramah dan baik.. family dia pun baik semua...

Jadi kepada sesiapa yang family ramai.. nk ddk hotel harga mahal.. jd sewa la Homestay kak asmah nie.. memang selesa... dan xrugi pun..

maklumat terbaru.. skrg dh ada TV... boleh tgk tv.. tapi channel biasa jela... TV1, TV2, TV3, NTV7 kot yg ada kalau xsilap la... tapi xpe.. yg penting ada TV..

p/s; kepada tuan blog nie.. diucapkan terima kasih kerana mempromosi Homestay kak Asmah...

sy penah ddk dengan kawan2 memang selesa.. dari sewa hotel.. baik sewa homestay.. ramai leh duduk... siap buat BBQ lg... dn boleh memncing lagi kat tasik kat belakang umah...

Bagan Lalang Best December 17, 2011 at 2:00 PM  

jay dn Anonymous...
ingat nie penjara ke apa.. nampak sgt menipunya.. xkan la korang xkuar umah.. kena ddk dalam umah je.. sampai nk check out br leh kuar umah.. nampak sgt menipu..

pasal almari kunci.. tu suka hati tuan rumah la.. ko tu ddk menyewa.. bayar pun 250 semlm.. ddk pulak tu 10org.. tu nasib baik diorg bg ko sewa.. kalau xbg gi dduk hotel lg mahal.. tapi xtau la kalau korang tu kaya sgt.. mampu nk ddk hotel bw family 10org..

bersyukur la apa ada... jgn complain2.. cermin diri tu dulu..

Saiful December 17, 2011 at 2:02 PM  

gila cantik homestay nie... murah lak tu.. boleh bw family gi Bagan lalang...

apa ye no phone kak asmah...

Khairi December 17, 2011 at 2:06 PM  

haikal dn danial..

caya la bro... bln 1 nie kte gi Bagan Lalang.. Sewa umah kak asmah nie... leh buat BBQ mcm hr tu..

terbaik....

Along December 17, 2011 at 2:13 PM  

Saya anak kak asmah..

Terima kasih kepada tuan blog nie yg sudi promosi Homestay mak saya... Sila la datang lagi di masa akan datang.. :)

TV semua dh ada..

Caming Soon.. nk buat tempat BBQ, senang untuk sesiapa yang nk BBQ..

masing2 ada pendapat masing2.. saya harap kepada sesiapa yang nk menyewa Homestay mak saya amat la di alu-alukan.. cuba dulu.. dh cuba baru tau.... :)

Terima Kasih Sekali lagi...

Along December 17, 2011 at 2:15 PM  

layari la blog nie untuk tahu lebih lanjut..

rumah banglow
http://asravillapsp.blogspot.com/

rumah semi-d (baru)
http://d-asrapsp.blogspot.com/

Anonymous November 13, 2012 at 7:41 PM  

saya nak pergi sabtu ni. will give my feedback. but bila ni rumah orang.of course kita kena respect tuan rumah punya request. memang banyak jimat and the reason we all nak gather pun is to celebrate our cousin yang baru keluar hospital. nak gather satu family.

siti silmika saat January 6, 2014 at 6:09 PM  

terbaik lah.. best kot kat sini.. kak asmah and husband sgt baik.. mereka memudahkan urusan kami.. bru je balik dr sane..
so sape2 rase nak bercuti di bagan lalang.. tblehlah contact kak asmah,, mesti x menyesal,,
sume kelengkapan umah ade..
terbaekkk :)

Iklan Iklan

Ting Tong

Followers

Blog Archive

Networked Blogs on FB