When My Mind Speaks Out

I have no time to entertain funny attitude. ♥♥Thank You For Visiting♥

The butterfly baju is so cute ..like its owner

Salam Rabu !


Cepatnya da rabu ;) tak sabar nak weekend !


Disebabkan kain cotton ni dibeli kat vietnam oleh oneofmykesayangan,  bila dapat je baju ni kat tangan, keluarkan dari plastik, amik gambar and terus send ke dia. kuikuikui...  saja je hover buat baju ada butang sana butang sini.  Butang tu takde function pun saja hiasan je.   Pandai sangat tukang jahit personal saya ni !  Macam tau-tau je kan leceh nak button satu2, so dia jahit zip, then dia letak je button tu mcm tu.  sikit pun xnampak zip tu ! ilapyu my tailor !


Masa hantar kain cuma cakap kat dia, kalau ada kain warna contra utk buat riben, buatlah riben, kalau xde, tak payah pun xpe.  Turn out i super like the ribbon color .. sangat2 kontra dengan baju.  ilapyu again my tailor 


alamak..arini tak sempat nak cari kepala eva longoria nak gantikan hahaha


lengan yang biru tu buat baju ni nampak cam kimono je kuikuikui..maafkan keserabutan ikatan riben sebab ni nak test baju.   Tailor ni saya suka sangat walau jauh sikit dari rumah.  Sebab jahitan dia teramatlah kemas, cutting baju elok ikut apa yang kita nak.  harga pun ok.  Kat area puchong..agak2 sapa nak hantar kat tailor yang sama silalah bagitau saya, boleh saya bagi contact no.   Confirm korang terkesima kalau tengok betapa neat nye jahitan dia. 


Ok...tuan blog cakap tata...harini update pasal baju baru sebab tak tau nak apdet ape ok ! tata

14 comments:

~wAniE~ February 6, 2013 at 11:20 AM  

cuba pakai tudung ikut kaler raben tu..kontra sikit..but nice la..aku hantar baju aku buat baju kurung je sebulan yang lepas..tapi bila telepon nak amik..cakap x siap lagi..first and last hantar kat situ..

keyman February 6, 2013 at 11:23 AM  

wahhhhhhhhhh.....
ilepu taylor je ke..
tukang anto?tukang bawa kete?
tukang turun tangga?
tukang pe lagi ek..
hahah

.::WaNiE::. February 6, 2013 at 11:44 AM  

~wAniE~

eee tak suke kalau yg xleh meet deadline. Tailor ni sentiasa menepati ! hahahaha



Kimin,
alololo sentap pulak.. terima kasih kepada tukang anto baju, tukang bawak kete tlg antarkan kat puchong, tukang turun tangga sbb owner baju malas, hahahaha

~AmyLiana86~ February 6, 2013 at 12:46 PM  

comel la kak..=)

nanonano February 6, 2013 at 12:47 PM  

comel gilo wehh..
org tubuh selim lawo ah pkai baju pesen gane2 pon.. tskk

DaZzlingLilLy February 6, 2013 at 12:48 PM  

memang cantik,kaler pn lawa

cik helena February 6, 2013 at 1:19 PM  

awat puchong jauhh.huhu kte sampai la ne tak jumpe lagi tailor yg suka.yg ade semua jauh! to cantik design ade riben belakang.kan kan!

cha February 6, 2013 at 1:51 PM  

comelnya baju sis mcm style buttonmybuttons sikit wiwiwi comel sangat :D

.::WaNiE::. February 6, 2013 at 2:08 PM  

Amy,

comel baju hihihi


Nano,
takde makna. hahahaha boleh je adjust badan cemana pun kannn


lily,
mmg suke kaler dia ceria :p

.::WaNiE::. February 6, 2013 at 2:09 PM  

Helena,
haah suke sgt ada riben..blouse pun sume nak ada riben je skrg baju kurung pun nak ada riben hihihi


Cha,
huhuu inspired by boleh?? BMB tu sangat mahallll tak mampu

Byzura Mj (By) February 6, 2013 at 5:07 PM  

cantik! Nanti shopping2 la kat kedai by. eh terpromote lak :P

Shafie Mustaffa February 6, 2013 at 11:07 PM  

zip aje skg ni kn.
kalerful dan ceria..hehe

Zumie February 7, 2013 at 10:38 AM  

alololo tomeinyaaa diaa

Unknown May 29, 2013 at 3:59 PM  

puchong kat area mn???

Iklan Iklan

Ting Tong

Followers

Blog Archive

Networked Blogs on FB